Boek met de kortingscode: RENESSE en ontvang 10% korting op je reservering!

De omgeving van Renesse

Als noordelijkste schiereiland van Zeeland is Schouwen-Duiveland ‘de kroon op Zeeland’

Omgeving

Renesse bruist! Naast 17 kilometer schoon en breed strand, grenst het aan prachtige natuurgebieden welke zich uitstrekt van de bossen van Westerschouwen tot aan de Brouwersdam.

Als noordelijkste schiereiland van Zeeland is Schouwen-Duiveland ‘de kroon op Zeeland’. Laat je verrassen door de Zeeuwse natuur. Ontdek zeehonden, bruinvissen, damherten en allerlei soorten vogels.

Aan de receptie van Hotel Renesse hebben we prachtige fiets- en wandelroutes voor je klaarliggen

Kunst, Cultuur & Erfgoed

Overal zijn monumenten en erfgoed te vinden, ook in bijzondere musea.

Bezoek het Stadhuis Museum in Zierikzee of het indrukwekkende Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

In veel musea komt het traditionele Zeeuwse leven als thema terug, zoals de landbouw, visserij en scheepsvaart.

Wij geven je graag tips!

Steden & Dorpen

Beleef de idyllische kant van Zeeland en Bezoek mooie historische plekjes in steden als Middelburg, Veere, Zierikzee en Brouwershaven met hun monumentale gebouwen en pittoreske straatjes.

Of wat dacht je van Bruinisse, ook wel Bru genoemd, hét vissersdorp van Schouwen-Duiveland waar je zeker een visje scoort!

Nog meer redenen om naar Zeeland te komen:

  • Genieten van een bordje vol Zeeland. Wat daar dan op ligt? Oesters, kreeft, zeebaars, krab, kokkels en natuurlijk mosselen! 
  • Ontdek Zeeland op verschillende manieren; op- of onder water! Kiten, surfen, duiken… maar ook prachtige rondvaarten over de Oosterschelde
  • Genoeg te beleven voor kinderen! Neem een kijkje bij de Deltawerken, pak de stoomtrein bij Ouddorp of beklim te Plompetoren